Myteristen årets medlemsbok

Årets medlemsbok MyteristenVid bokmässan 2015 i Göteborg avslöjades i Sjöfartsmontern att fackförbundet SEKO inrättar ett nytt litteraturpris i Ove Allanssons namn. Prissumman är på hela 100 000 kronor.

Därför känns det naturligt att medlemsboken till Sjöfartens Kultursällskaps medlemmar i år är ett verk av Sveriges störste sjöskildrare Ove Allansson. Boken är novellsamlingen ”Myteristen”. På ett mästerligt sätt belyser Ove i samlingen mänskliga relationer i de komprimerade samhällen som fartygen utgör.

Många av Kultursällskapets medlemmar fick ”Myteristen” redan på bokmässan. De medlemmar som inte fick detta och bor i Stockholmstrakten kan hämta boken på Katarina Sjöfartsklubb, Glasbruksgatan 2, intill Sjöfartshotellet.

För er bosatta i Västsverige går det att hämta boken på Sveriges Skeppsmäklareförening Postgatan 4, Göteborg, nära Kronhusbodarna.
Medlemmar bosatta i Sydsverige slutligen kan få boken genom att kontakta Marthasällskapet I Helsingborg via mailadressen rosvallguy@gmail.com

Har ni absolut inte möjlighet at hämta boken själv kontakta Lennart Johnsson kansliansvarig på Sjöfartens Kultursällskap via mailadressen: lennart.johnsson49@gmail.com