Nytt spännande sjökulturellt år 2015!

Också under 2015 är mycket spännande på gång inom sjöfartskulturen.

En höjdpunkt är som vanligt årets bokmässa i Göteborg som äger rum mellan den 24 och 27 september 2015. Medlemmar i Sjöfartens Kultursällskap får som vanligt en inträdesbiljett till mässan på valfri dag. Vi vågar utlova ett mycket spännande program också detta år i Sjöfartsmontern.

Sjöfartsklubben Katarina i Stockholm är det den 11 mars ett samarrangemang mellan Katarinaklubben och Kultursällskapet. Författaren och sjömannen Mikael Esping berättar då om sin nya spännande sjöroman Sailor’s Grave. Kultursällskapets kansliansvarige Lennart Johnsson kommer dessutom at berätta lite om varför man skall vara medlem i Kultursällskapet. I samband med den presentationen lottas några fina böcker ut till de som tecknar nytt medlemskap.
Programmet börjar klockan 12 med lunch och Mikaels presentation inleds klockan 13.

Ytterligare ett samarrangemang i vår genomförs på Rosenhill i Göteborg den 25 mars. Fotograf Stefan F Lindberg och Lennart Johnsson samtalar då och om Stefans praktverk Sjömän 2 (den engelska upplagan av boken heter Seafarers). Stefan visar också ett stort antal foton från den moderna sjöfarten som han tagit de senaste åren på totalt 20 båtar.
Det hela inleds klockan 18 och är ett samarrangemang mellan Rosenhill och Kultursällskapet.

Krigsseglarmonumentet flyttas
På Sveriges nationaldag den 6 juni kommer också Kultursällskapet att medverka på något sätt. Den dagen kommer krigsseglarmonumentet under pompa och ståt att flyttas och placeras framför Barken Viking. Det blir musikunderhållning och medverkan av bland annat Västra Götalands landshövding. Vi återkommer med mer information när detaljprogrammet är klart.

Slutligen hoppas vi i vår kunna genomföra ett samarrangemang i Skåne tillsammans med den livaktiga Marthaföreningen i Helsingborg.

Så som ni ser lönar det sig i högsta grad lönar sig at vara medlem i Sjöfartens Kultursällskap.

Med sjöfartskulturell hälsning

Lennart Johnsson
Kansliansvarig Sjöfartens Kultursällskap
Telefon 070 592 70 81
e-post:lennart.johnsson49@gmail.com