Årsmöte och Sjöfartskulturell dag i Helsingör 18 maj 2017

sjofartsmuseum_helsingor

Det blir en dag full med danskt gemyt och ett av Nordens bästa sjöfartsmuseer. För i år korsar vi Öresund och far till Helsingör för att besöka ett ovanligt spännande nordiskt sjöfartsmuseum innan de sedvanliga årsmötesförhandlingarna.

18 maj 2017 – Sjöfartskulturell dag i Helsingör

14.00 Samling vid Knutpunkten, i Helsingborg
Innan dess köper var och en köper sin färjebiljett. (Glöm inte körkort eller pass)

14.15 Avgår färjan

14.35 I Helsingör, gemensam promenad till Sjöfartsmuseet

15.00 I sjömannens fotspår
Svensk guide visar oss runt i museet, berättar om dess tillkomst och flera olika aktuella utställningar – allt i sjömannens fotspår.

16.00 Egen rundvandring i museet, som kan avslutas i museets café

17.00 Fem minuters promenad till Klubben Resande Gesäller – ett genuint danskt mötestillhåll med det formella namnet ”Klub for Berejste Håndvaerkere i Helsingör” – där vi tar en öl innan själva årsmötet och får höra lite om klubben.

18.00 Årsmöte

19.30 Blir det öl, snaps och smörrebröd i stora lass i klubbens allmänna sal, som i århundraden varit mötesplats för Danmarks bästa hantverkare; de med traditionellt gesällbrev.

Efter middagen åker vi tillbaka till Helsingborg.

Behöver du hotell i Helsingborg?
Vi har bokat tio rum på Hotel Maria på Mariagatan 8, mitt emot Mariakyrkan. Vill du ha ett av dem, skriv det då särskilt vid anmälan! Pris 750 – 1 050 kr.

Vad kostar allt?
Sjöfartens Kultursällskap står för entré till klubb o museum samt guidning och välkomstöl. Du betalar all övrig förtäring i danska kontanter (max 200 DKR) och din egen färjebiljett. Dagsbiljett t/r kostar 73 SEK, 42 SEK för pensionärer.

Vill du vara med på allt det här?
Anmälan dig då till lennart.johnsson49@gmail.com senast 10 maj! Det går också att ringa/messa ordförande Berit Blomqvist, 0705 298659, som även svarar på frågor.

Dagordning och valberedningens förslag årsmöte 2017