Lyckat årsmöte och museivisning i Helsingör

För första gången någonsin genomförde Sjöfartens Kultursällskap sitt årsmöte utanför Sveriges gränser, närmare bestämt i danska Helsingör.

Årsmötet inleddes med en mycket uppskattad visning av Museet för Sjöfart. Det fascinerande museet som är inrymt i en torrdocka alldeles intill Kronborg slott, öppnades år 2013. För de spännande utställningarna och den minst sagt annorlunda arkitekturen har museet fått en lång rad internationella priser.

Alla sjöfartsintresserade som ännu inte besökt museet har en enastående upplevelse framför sig. Efter rundvandringen genomfördes Sjöfartens Kultursällskaps årsmötesförhandlingarna på Klubben Resande gesäller i Helsingör. Totalt lockade årsmötet 25 deltagare.

Samtliga val genomfördes enhälligt och innebär bland annat att Berit Blomqvist omvaldes till sällskapets ordförande med Lennart Fougelberg från Breakwater Publishing som vice ordförande.

Ny ordinarie ledamot i styrelsen är Mikael Huss från Sjöbefälsföreningen.

Övriga val kan ni se i årsmötesprotokollet.

Deltagarna fick även information om planerna inför den kommande bokmässan i -Göteborg som äger rum den 28 september till och med den 1 oktober. Även i år medverkar Kultursällskapet på bokmässan med ett välmatat program. Monterplatsen är som vanligt B05:02.

Alla medlemmar i Kultursällskapet får som vanligt en inträdesbiljett till bokmässan.