Välkomna till årets bokmässa den 26-29 september

Medlemmar i Sjöfartens Kultursällskap är varmt välkomna till Sjöfartsmontern vid årets
bokmässa i Göteborg. Årets bokmässa äger rum den 26-29 september. Som vanligt är det ett stort antal spännande programpunkter i Sjöfartsmontern som har monternummer B05:02. I år är det hela 20 olika program i montern!

Sjöfartens eget bokförlag Breakwater Publishing presenterar exempelvis fem nya böcker. Det
är bland annat en ny bok om storvarvet Eriksberg och dess 708 nybyggen under verksamheten. I samarbete med Bokförlaget Max Ström presenterar Breakwater ett praktverk om öar och 2019 års version av Sveriges Maritima Index är en annan programpunkt från Breakwater.

Stiftelsen Sveriges Sjömanshus delar som vanligt ut sitt årliga litteraturpris fredag kväll den
27 september.

Det blir ytterligare en prisutdelning i montern då Ove Allanssonsällskapet för första gången någonsin delar ut ett pris till en kulturperson som verkar i Allanssons anda lördagen den 28 september.

SMB Pennan och Svärdet har med två intressanta programpunkter fredagen den 27 september om dels Sjöslaget i Leytebukten och dels om Pearl Harbor. Både föredragen illustreras med unika bilder från National Archives i Washington.

En välkänd forskare och författare som även i år medverkar i montern är Titanicexperten Claes-Göran Wetterholm. Söndagen den 29 september talar han om den stora sjökatastrofen i januari 1945 med fartyget Wilhelm Gustloff.

Samma dag framträder författaren och journalisten Martin Nyström och talar om Evert Taube på temat Konsten att se långt. Nyström har fått mycket uppmärksamhet för sin nya bok som ger nya perspektiv på Evert Taube.

Ett par jubileer som uppmärksammas i montern fredagen den 27 september är dels Skeppsmäklareföreningen som fyller 100 år och Nautiska Föreningen som fyller hela 150 år. Självklart får som vanligt alla medlemmar i Sjöfartens Kultursällskap en entrébiljett som gäller till valfri dag på bokmässan.

Vi ses i Sjöfartsmontern på årets bokmässa den 26-29 september!
Hela programmet i Sjöfartsmontern ser ni här.